BÍRTOKBA VEHETTÉK AZ ÓVODÁSOK A FELÚJÍOTT RÁCVÁROSI ÓVODÁT

2014. szeptember 3.

Páva Zsolt Pécs polgármestere, az óvoda dolgozóival, az óvodásokkal, valamint szüleikkel közösen avatta fel a közel 120 millió forintból megújult Rácvárosi Óvodát.

A város 2010 óta tematikus célok mentén valósítja meg fejlesztéseit, melyek közül az egyik legfontosabb prioritás az oktatási infrastruktúra folyamatos fejlesztése. Pécs az oktatási és nevelési fejlesztési céljainak megvalósítása érdekében az elmúlt két évben az óvodái közül felújította a Rácvárosi Óvodát, megkezdte a Mezőszél és Gosztonyi utcai intézmények energetikai célú felújítását, általános iskolái közül teljes körűen felújította az Illyés Gyula Általános Iskolát, valamint a Testvérváros Terei Általános Iskolát. – kezdte beszédét Pécs első embere, majd hozzátette, hogy természetesen a középfokú oktatásfejlesztés sem maradt el az elmúlt időszakban, melynek kiváló példája a Leőwey Klára Gimnázium felújítása.

Páva Zsolt hangsúlyozta, hogy a fejlődő Patacs-Rácváros városrészben  a gyerekek számának növekedése tette indokolttá a 120%-os kihasználtsággal működő óvoda fejlesztését, melyre a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. által készített pályázatnak köszönhetően közel 120 millió forint támogatást nyert el Pécs városa 100%-os támogatás intenzitással.

A városvezető ismertette, hogy az 1940-es években épült óvodában sor került a:
• Meglévő épület felújítására,
• Egy új épületrész kialakítására 60 nm-es csoportszobával, öltözőkkel, mosdóval, tároló helyiséggel,
• Tetőtér beépítésére, ahol a tantestület részére került kialakításra testületi szoba, gazdasági helyiség, az óvodások részére pedig orvosi szoba
• Eszközök beszerzésére a mindennapos működéshez (asztal, szekrény, tálaló, textília, stb.)
• Udvar felújítására játszótérrel
• 3 darab parkoló kialakítására,
• Komplex (fizikai és info-kommunikációs) akadálymentesítésére.

Páva Zsolt köszönetet mondott a kivitelezőnek (Szabadi és Társa Kft.), a további közreműködőknek, valamint megköszönte az óvodások és szüleik türelmét.

Ezt követően került sor az ünnepélyes épületavatásra, melyet az intézmény igazgatójának Bíróné Vida Enikőnek beszéde követett.

Az igazgatónő kiemelte, hogy számára és kollégái számára rendkívüli öröm, hogy modern és minden igényt kielégítő intézményben várhatják az óvodásokat, mint mondta mindannyian büszkék arra, hogy Pécs legmodernebb óvodájának munkatársai, majd hozzátette, hogy ez a megtiszteltetés még komolyabb pedagógia munkára készteti őket.

Az intézmény vezetője köszönetet mondott Pécs város vezetésének és a projekt megvalósításában résztvevő minden személynek.

További híreink

Legfrissebb galériák