600 milliós támogatás keretében újul meg a Pécsi Horvát Színház

2014. április 2.

Jelképes alapkőletétellel egybekötve aláírták a „Pécsi Horvát Színház bővítése és felújítása” tárgyú projekt támogatási szerződését. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott beruházás nyitóünnepségén Hölvényi György, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár köszöntőjében emlékeztetett: a Pécsi Horvát Színház a horvát és a magyar kultúra leggazdagabb és leggyümölcsözőbb találkozóhelye.

Az államtitkár beszédében felhívta a figyelmet: a Pécsi Horvát Színház, a magyarországi horvátok kiemelkedően fontos intézménye.  Nemcsak azért jelentős, mert horvát nyelvű előadásokat tűz műsorára, illetve horvát művészek játszanak és dolgoznak itt, hanem azért is, mert az elmúlt több mint húsz évben valóban a horvát és a magyar kultúra leggazdagabb és leggyümölcsözőbb találkozóhelye volt.

A 600 millió forint vissza nem térítendő egyedi támogatással nem csak a Pécsi Horvát Színház megújítására nyílik lehetőség, a megítélt összegből Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata további nemzetiségpolitikai szempontból fontos fejlesztéseket is megvalósít. A Pécsi Szerb Egyházi Gyűjtemény kialakítása, a Miroslav Krleža Horvát Intézmény sportudvarának felújításának befejezése vagy a Zlatko i Vesna Prica Művésztelep Közhasznú Alapítvány támogatása az államközi kapcsolatok erősítésén túl a magyar társadalom egésze számára is jelentős kulturális, köznevelési célok beteljesítéséhez járul hozzá.

További híreink

Legfrissebb galériák